Povestea MINIcq5dam-web-768-1536
În peste 50 de ani de automobilism am adunat sute de inovații și steaguri în carouri, milioane de modele pe drumuri, armate de fani devotați și marele premiu de “International Car of the Century”.

 

  • Istoria MINI

In 1957, criza de după al doilea război mondial a provocat o creștere la prețul combustibilului în creștere, ceea ce duce la întrebarea dacă marile vehicule ale zilelor noastre ce consumă mult mai au vreun sens.

 

 

  • O mașină pentru toți

 

Așa că Sir Leonard, Lord al Companiei Morris a emis unui inginer de top, Alec Issigonis, o provocare: de a face un design și de a construi o masina mică, cu un consum eficient al combustibilului, capabilă să transporte patru adulți, pe care să poată toată lumea să și-o permită. Această provocare, de a incorpora atât de multe funcției într-un corp atât de mic a fost o inspirație pentru multe inovații istorice.

 

  • Reinventarea roților

 

 

Cele mai importante două inovații ale lui Issigonis au fost de a crea mai mult spațiu în interiorul mașinii împingând roțile la maximul spre colțuri și rotirea motorului în lateral dând astfel mașinii o mai mare stabilitate dar și mai mult spațiu în interior pentru pasageri. Lumea nu mai văzuse o astfel de mașină iar atunci când primul Mini a fost lansat în 1959, a uimit publicul. –          Spiritul străzilor

Astfel, oamenii au început să recunoască faptul că Mini nu era o mașină ca oricare alta. Combinație unică de stil clasic britanic într-un pachet de dimensiuni mici, low-cos dar distractive și agil venit să simbolizeze independența și spontaneitatea, însăși esența tineretului anilor 1960.